Appelsinespresso

Et hint av sitrus.
Enkel

Ingredienser

1 enkel espresso
0,2 dl ristet f løte (irish coffee-konsistens)
0,2 dl appelsinjuice (helst hjemmepresset, selvfølgelig)
2 ts sukker

Slik gjør du det

Ha appelsinjuice og sukker i et glass. Rør sukkeret helt ut. Brygg en enkel espresso rett oppi appelsinblandingen. Rør sammen og hell over i en liten kopp. Rist så fløten. Den skal ha en god konsistens uten å være så tykk at det ikke går an å helle den i en fin stråle over i kaffe- og appelsinblandingen. Hell i midten slik at det blir en mørk rand av kaffe rundt kanten og fløte i midten. Som pynt kan du finsnitte litt sjokolade og ha på toppen. Skal det være ekstra gjennomført, velger du en syrlig og frisk sjokolade som for eksempel Manjari eller Ampamakia fra produsenten Valrhona. Begge kommer fra Madagaskar. Server resten av sjokoladen ved siden av. Hvis drikken er for lite søt, kan du blande inn litt sukker i fløten også. 

Del denne oppskriften:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email