1 dl frosne blåbær
1 dl soyamelk
1 ss havregryn
¼ banan
½ ss honning
1 dl frosne blåbær
1 dl soyamelk
1 ss havregryn
¼ banan
½ ss honning
Kjør alle ingrediensene i en blender, og server gjerne som en lett dessert med ferske blåbær ved siden av eller drikk den selv til frokost. Det er en mektig opplevelse. Havregrynene gir en litt tyggbar, grov konsistens, mens soyamelk, banan og honning gir fylde. Men drikken blir ikke kvalmende – noe vi kan takke de frosne blåbærene for. Hvis du ikke liker alle klumpene fra havregrynene og fra blåbærene, kan du gjerne sile den over et dørslag.
Når det gjelder soyamelk, så er det kanskje mange som klør seg i hodet og lurer på hvor de skal få tak i det. Fortvil ikke, for de fleste litt større matbutikker har det faktisk. Men det er ikke kjølevare, så du finner det ikke ed meieriproduktene. Det finnes flere typer, men jeg pleier alltid å bruke den som har litt blått på kartongen, og som er tilsatt kalsium. Grunnen til det er at den ligner mest i smak på vanlig H-melk. Så med mindre du er ute etter en spesiell smak, så bør du gå for denne.
Del denne oppskriften: