Ingredienser til én kopp:
3 ts assam-te
2 dl helmelk
1/5 liten ts chilipulver
6 fennikelfrø
2 ts kanel
¼ middels stor fersk ingefær
6 kardemommefrø
3 ts sukker
Ingredienser til én kopp:
3 ts assam-te
2 dl helmelk
1/5 liten ts chilipulver
6 fennikelfrø
2 ts kanel
¼ middels stor fersk ingefær
6 kardemommefrø
3 ts sukker
Dette er en veldig tradisjonsrik tedrikk som kommer fra India.
Du vil finne den overalt på gatene, på markeder og på kafeer.
Vår oppskrift er inspirert av drikken vi får i India, men den har en liten twist.
Knus krydderet sammen i en morter eller blender, og tøm det i en liten kjele med 1 dl vann. La det trekke i cirka 2 minutter. Tilsett deretter melken, og kok opp på middels varme mens du rører. Deretter tar du teen oppi og lar alt trekke i cirka 4 minutter. Hell deretter drikken gjennom en sil oppi en stor kopp. Tilsett sukkeret, og drikk med måte!
PS: Lag gjerne en hel gryte og server til dine venner en kald vinteraften.
Del denne oppskriften: