Dadler og kaffe i forskjellige former

Nam-nam.
Enkel

Ingredienser

dadler
espresso
og vanlig kaffe

Slik gjør du det

En gøy og ikke minst smakfull variasjon av den tradisjonelle måten å servere espressoen på er å bruke daddelen som en kopp. Daddelen er nemlig utrolig bra sammen med kaffe. Kutt av toppen på daddelen (den smale enden). Pirk ut steinen. Bruk en finger eller skaftet på en sleiv og dytt den ned i daddelen for å uthule den så mye så mulig. Brygg en enkel espresso og hell den over i daddelen. En daddel kan dessverre ikke romme en hel espresso, så derfor må du fordele den i flere. Sett daddelen opp i et eggeglass eller lignende og server som forrett eller til desserten. Husk å spise daddelkoppen også.

Nå når du først har kjøpt dadler, noe som kanskje ikke skjer hver dag, kan du like gjerne lage noe mer digg: Brygg helt vanlig kaffe (med det mener jeg selvfølgelig kaffe av høy kvalitet som smaker himmelsk, og som ikke trenger å svelges ned med hverken øtteroser eller kransekaker). Lag et dypt langsgående snitt i dadlene og fjern steinen. Legg dem i en skål, og hell over kaffen til de er dekket helt. Hvis du lar dem trekke i et par timer, er konsistensen fortsatt som en daddel, men nå med kaffesmak. Hvis du eventuelt lar dem trekke over natten, anbefaler jeg at du fjerner skallet og moser dem i en mikser. Da blir det et deilig tilbehør til is og kaker. Nam-nam.

Del denne oppskriften: