1 dl søt trakte-
eller presskannekaffe
0,5 dl søt eplemost
1–2 ts brunt sukker
0,5 dl fløte
1 dl søt trakte-
eller presskannekaffe
0,5 dl søt eplemost
1–2 ts brunt sukker
0,5 dl fløte
Begynn med å forvarme glasset slik at det ikke sprekker når den varme kaffen helles oppi.
Ha kaffen i glasset sammen med sukkeret.
Rør slik at sukkeret oppløses og blander seg godt med kaffen. Ha i eplemosten. Rist fløten (det går selvfølgelig også an å piske).
Hell så fløten på skjeen slik at den flyter fra skjeen og ut på kaffe- og eplemostblandingen. Hvis konsistensen er rett, skal det dannes et skarpt skille mellom fløten og væsken. Toppen skal være jevn og glatt.
Kaffeanbefaling: En klassisk brasiliansk eller colombiansk kaffe har god sødme og passer derfor veldig godt i denne drikken.
Epleanbefaling: Aroma og lobo er svært søte epler. De går godt sammen med den søte kaffen og skaper balanse og fylde i drikken.
Del denne oppskriften: