Eplikum frokostdrikk

Det fremhever bærene på en god måte!
Middels

Ingredienser

3 dl eplesaft – evt annen juice
150 g jordbær
3-5 store blader basilikum
1/2 ts balsamico

Slik gjør du det

Kjør alle ingredienser i en blender.
Hvis du vil ha en iskald variant, bruker du frosne jordbær.

Tips:

I stedet for sukker på jordbærene, tilsett litt balsamico – det fremhever bærene på en god måte!

Når du velger råvarer, prøv å velge så naturlige produkter som mulig, da unngår du å få i deg unødvendige rester av sprøytemidler. Spesielt viktig er dette om du skal bruke skallet på frukten. Er du i tvil hva du skal handle i butikken, så se etter økologisk merkede varer.

Frokostdrikker juicer/smoothies

Mange kjøper dyrt hvetegress for å starte dagen på en sunn måte. Det er unødvendig. Du kan enkelt lage en god erstatning for hvetegress! Bruk skvallerkål, persille, grønnkål, rødkål.

De sankes i sesong og tørkes i stekeovnen på 50 grader, med ovnsdøra på gløtt. Det tar litt tid før det er tørt (over natten…) Hvis du har en dehydrator kan du selvfølgelig bruke den istedenfor stekeovn.

Oppbevarer du de tørkede grønnsakene i en tett beholder, så har de tilnærmet uendelig holdbarhet.

Det du har tørket kan brukes som pynt på mat, eller du kan male det til pulver som kan brukes til å lage næringsrike juicer.
En fin måte å få barna til å spise masse grønt.

Du kan også lage snacks av grønnkål. Kok opp grønnkål i lettsaltet vann (ca. ett minutt). Kjøl ned i kaldt vann og tørk av med papir. Tørk deretter i ovn eller dehydrator. Dryss over litt godt salt og server.

Ikke gi barna en dårlig og sukkerholdig frokost – lag en sunn juice og lag din egen müsli! Det blir garantert en god start på dagen!

Ha dette i huset:

Eplemost/juice, frosne bær, tørkede grønnsaker/urter – og blenderen ALLTID fremme på benken!

Del denne oppskriften: