Hjemmelaget te

Gjør det selv!
Enkel

Ingredienser

3 deler nyper
1 del bringebærblader
1 del bjørnebærblader
1 del sitronskall
2 deler rosmarin

Slik gjør du det

Tørk ingrediensene til de er sprø, og bland dem sammen i en krukke eller lignende. Ha 2 gram i en kopp med varmt vann. La det trekke i 3–4 minutter. Smak på teen før du siler fra ingrediensene (eventuellt tar ut teklypa) for å se om den trenger å trekke lenger. For dem som er vant til at definisjonen på te er Twining eller Lipton, vil nok fargen virke blek og teen se smakløs ut, men siden partiklene i denne teen er veldig mye større enn i teposen, blir ikke fargen så kraftig heller, men smaken er der allikevel.

I definisjonens ytterste konsekvens blir nok ikke smaksopplevelsen den helt store. Personlig vil jeg gjerne få sagt at rød mursteinste med tavlekritt og stearinlysveker ikke er en av mine favoritter. Men den romslige definisjonen tror jeg er med på å øke vår forstålese av hva te er, og ikke minst hva det kan være. Bak en velsmakende te ligger det mye kunnskap og et nøye utført håndverk, men den er ikke tilsatt en hemmelig eliksir og heller ikke uttalt en gammel trylleformel over som er nedarvet i generasjoner. Tebladene går gjennom en prosess der strukturen i bladene blir brutt ned og naturlige oljer frigjøres. Gjæringstiden og avslutningen av gjæringen er godt kontrollert, og sorteringen av størrelse og kvalitet nøye overvåket. Teen i denne oppskriften er ikke fra disse plantene, men den er like fullt te i kraft av definisjonen. Og så smaker den godt.

Del denne oppskriften: