Ismokka

Søt, fyldig smak.
Enkel

Ingredienser

1 dobbel espresso eller 0,5 dl sterk og fyldig kaffe
2 ss sjokoladesaus eller 3 ss hakket sjokolade
1,5 dl melk
En håndfull isbiter (cirka 10 stk)

Slik gjør du det

Da jeg jobbet på kaffebar i Oslo, kunne jeg med 90 prosent sikkerhet si hvem som skulle ha hva, idet de kom inn døren. Og var det noe jeg var 100 prosent sikker på, så var det hvem som skulle ha kaffemokka. Vestkantjenter i 16–17-årsaldren og gutter med pannebånd. Men som tiden gikk, var det flere av disse som gradvis gikk videre til sterkere og renere drikker. Mokkaen står der allikevel som en lokkende sirene klar til å trollbinde unge, koffeinfrie mennesker med sin søte, fyldige smak og lekre konsistens. Den kalde varianten er i tillegg frisk og leskende.

Enkelt som bare det. Kjør alle ingrediensene i en blender og server. Hvis du ikke har sjokoladesaus, må du legge den finhakkede sjokoladen i en kopp som du brygger espressoen rett oppi. Rør den ut før du har den i blenderen sammen med de andre ingrediensene.

Del denne oppskriften: