Kafferåd

Hva du bør tenke på når du lager kaffe.
Sørg for at maskiner og redskap er gullende rene.
Sjekk en ekstra gang hvis det dreier seg om kaffe tilsatt melkeprodukter.
Gå på skattejakt i det store utvalget av kaffebønner som nå er å få kjøpt.
Test ut forskjellige grader av kverning. ikke gi deg før du har funnet akkurat din grad og type til presskanne, filter, espresso…
Vann er ikke vann, og lunkent vann er ingen ting. Bruk alltid friskt og kaldt vann.
Sjekk hvilken dosering som anbefales før du smaker deg fram til riktig dose selv. Vannets hardhetsgrad og kvalitet varierer, akkurat som smaken. Bruker du filterkaffe, må du væte filteret før trakting.
Oppbevar kaffebønnene kjølig, gjerne i kjøleskapet. Åpnet pose bør brukes opp innen 14 dager.
Bruk den originale emballasjen. Hvis du heller kaffe over i andre poser eller beholdere, forsvinner noen av aromastoffene. Husk å holde lys unna kaffen.
Når du velger trakter, er godkjente apparater fra Norsk Kaffeinformasjon og SCAA din garanti for kvalitet.
Del denne artikkelen: