Kjekt å ha

En utstyrsguide.
Kjekt å ha - Drikk mer

Stamper

Skal du kunne lage god espresso, må du ha en stamper for å trykke ned kaffen og lage en kompakt masse med en jevn overflate.

Kaffekvern

Det finnes utrolig mange typer å velge mellom. La deg ikke lure av pris! Det enkle kan ofte være det beste.

Saftpresse

Et genialt apparat, men pass på at den bør være på minimum 700 watt for å få utnyttet frukten skikkelig.

Espressomaskin

Her ryker det fort mange kroner. Så les deg litt opp på tester og finn en som passer både lommebok og ambisjon. Alternativt kan du kjøpe deg en Bialetti-kanne. Denne gir imidlertid kun et trykk på cirka 1,5 bar. Dermed lager den ikke det samme smaksproduktet som en maskin med 9 bar, men den duger som et alternativ.

Muddler

Redskap til å mose eller knuse ferske urter i drinker for å frigjøre smaken til urtene. Det går også helt greit å bruke en skje.

Presskanne

Utover at det må være en god sil som tetter godt til sidene, er det egentlig bare smak&behag i forhold til det utall av varianter du kan velge i. Plast, stål, billig, dyr… resultatet blir det samme.

Blender

Kartlegg behovet ditt, og sjekk flere butikker. Her er det mye dårlig som hverken har kraft, kniver eller omdreininger som kreves for frosne varer.

Shaker

Norgesglass er billigste variant, og kanskje et greit startpunkt. Er du klar for større oppgaver er det nok greit å investere i en proff variant som du finner i vanlige utstyrsbutikker.

Del denne artikkelen: